جايگاه شغل در زندگي انسان
یکی از فاکتورهایی که معیار سنجش جایگاه اجتماعی انسان ها است شغل آنها میباشد. شغل در واقع فعالیتی است که برای کسب درآمد انجام می شود. اما این تعریف یک تعریف بسیار سطحی می باشد.
انسان ها علاوه بر اینکه با استفاده از شغل شان به کسب درآمد می پردازند، نیازهای دیگر خود را نیز ارضا میکنند. نیاز به قدرت، نیاز به جایگاه اجتماعی، نیاز به محترم شمرده شدن و غیره از جمله نیازهای دیگری است که داشتن یک شغل مناسب میتواند پاسخ خوبی برای آنها باشد.
در واقع شغل یک اهمیت و ضرورت در زندگی انسان محسوب میشود. انسان ها هنگامی که به سن اشتغال رسیدند به یک شغل پایدار نیازمندند که البته ایجاد بستر مناسب برای اشتغال جوانان بر عهده دولت میباشد. مجزا از اینکه هر فرد به صورت شخصی به یک شغل نیاز دارد، افزایش اشتغال نیز از عواملی است که در توسعه هر کشوری تاثیر گذار است.
مزایای داشتن شغل
شغل شرافتمندانه که درآمد خوبی نیز داشته باشد میتواند یک آینده روشن مالی را تضمین کند. علاوه بر آن رفتار افراد جامعه با ما به طرز آشكاري به شغل ما نیز مرتبط میشود و این حوزه اشتغال مان است که روی رفتار دیگران با ما اثر می گذارد و به آن جهت میدهد. اشتغال باعث افزایش احساس مسئولیت در افراد می گردد. عزت نفس را تقویت می کند. استقلال نیز از دیگر مزایای اشتغال است.
عوامل موثر در انتخاب شغل
در گذشته عموما افراد به شغل پدران و نیاکان شان ادامه داده و دنباله روی راه آنها بودند. به نوعی شغلها موروثی بودند. اما امروزه با ایجاد حوزه های شغلی جدید افراد مايل به اشتغال در زمینه های دیگر که هم جایگاه بالاتری دارند، هم در آمد بیشتر و هم سازگاری بهتری با شرایط فعلی جامعه دارند هستند. كمتر دیده میشود که جوانان به همان شیوه قبلی به کار پدران خود ادامه دهند.
عوامل زیادی در انتخاب یا کسب یک شغل موثرند که از آن ها می توان به استعداد، علاقه، شرایط جسمی و روحی، مهارت، خانواده، عوامل اقتصادی و غیره اشاره کرد.
آنچه که مسلم است باید در انتخاب شغل حتماً علاقه افراد را سنجید چرا که در صورت عدم وجود رضایت شغلی نه تنها کارایی و نتیجه خوبی حاصل نخواهد شد و پیشرفتي در شخص دیده نمیشود، بلکه فرد دائما احساس عذاب و اجبار می کند. پس بسیار مهم است که حوزه اشتغال فرد به علاوه تواناییها و مهارتهای او طبق علایق فرد انتخاب شده باشد.
دیدگاهتان را بنویسید