اهميت تغييرات در زندگي
مقدمه
آدمیزاد از زمان تولد تا به هنگام مرگ تنها چیزی را که به طور مداوم تجربه می کند حسی به نام تغییر است. از فیزیک و جسم انسان گرفته تا روح و روان که به واسطه گذشت سالها دچار تحولاتی می شود. تغییر یک بحث بسیار گسترده است اما چیزی که روشن است این است که تغییر با گذشت زمان صورت می پذیرد؛ خواه آگاهانه و خواه ناآگاه. عوامل زیادی در ایجاد تغییرات دخیل هستند که این عوامل تغییر را به سمت خوبی ها و یا بدی ها سوق میدهند. خانواده، شخصیت، تحصیلات، دانش، آگاهی، اطرافیان و خواسته های خود ما از جمله این عوامل هستند. که باعث بروز تغییرات مثبت یا منفی در ما می گردند. البته تغییر تنها مختص انسان ها نیست. حيوانات، گیاهان و حتی اجسام نیز به مرور زمان و با گذشت روزها دچار تغییر میگردند. اما تفاوتی که این تغییر با تغییر انسان ها دارد این است که در بطن تغییرات انسانها آگاهی و شعور در جریان است، در حالی که برای سایر جانداران این گونه نیست یا حداقل کمتر است.
آنچه که مسلم است اجتناب ناپذیری تغییر است. حال که ما ناگزیر به تغییر در مرور زمان هستیم خوب است که این تغییر به سمت شکوفایی و تعالی باشد. اما این چگونه ممکن است؟
آگاهی به ضرورت تغییر
در دنیایی که ما زندگی میکنیم تکنولوژی با سرعت دیوانه واری در حال پیشرفت است. به چند سال اخیر فکر کنید. روند تغییرات تکنولوژی از دوره نوجوانی شما تاکنون چگونه پیشرفته است؟ قطعاً برخی از امکاناتی که امروزه به سادگی و به صورت روزمره درحال استفاده از آنها هستید را در نوجوانی یا یک رویا می دانستید و یا اصلاً به ذهنتان خطور نکرده بوده است، فراگیر شده و در اکثر کشورهای دنیا در حال استفاده از است. حال كه دنیا با این سرعت در حال تغییر و پذیرش تغییرات است بهترین کار این است که ما نیز با شرایط همراه شده و سازگاری با این تغییرات را در خود ایجاد کنیم.
ساختار ذهن و تغییر
ذهن انسان طبق ساختاری که دارد در ابتدا هر تغییری را نشانه خطر تلقی کرده و بنابراین در برابر آن مقاومت میکند. تنها شرط شکستن این مقاومت، استمرار بر انجام فعل جدید است. تا مغز متوجه شود که این کار جدید برای او خطری ایجاد نمی کند. اینگونه با شرایط جدید سازگار شده و تغییر را می پذیرد.
آمادگی برای تغییر
برای این که بتوانید ذهن تان را برای تغییر آماده کنید لازم است تا به برخی مسائل آگاه و واقف باشید تا بتوانید تغییر را به صورت صحیح در خود ایجاد کنید. برخی از عواملی که شما باید آنها را پذیرفته باشید تا بتوانید تغییر را در خود ایجاد کنید به شرح زیر است؛
- داشتن انگیزه برای تغییر: برای اینکه در خود تحولی ایجاد کنید و شرایط جدید را بپذیرید قطعاً باید دلیل و انگیزه ای برای این کار داشته باشید. از این رو دلایل ایجاد این تغییر را برای خود روشن کنید تا در نیمه های راه اگر مردد شدید به دلایل خود رجوع کرده و مصممتر برای ایجاد تغییر به مسیر خود ادامه دهید.
- تصویرسازی مطلوب: اگر شما نتایجی را که حاصل این تغییر است در نظر بگیرید و برای خود شفاف سازی کنید ایجاد تغییرات برای شما آسان تر خواهد بود.
- حفظ تعادل: برای هر تغییری آمادگی، شرایط مطلوب و زمان لازم است. شما نمی توانید یک شبه تغییرات عمیقی را در خود ایجاد کنید. این روند مستلزم گذشت زمان و نهادینه شدن رفتار جدید در شما می باشد. پس در این رابطه سعی بر حفظ تعادل تغییرات خود داشته باشید.
موانع ایجاد تغییر
خود شما زمانی که می خواسته اید تغییراتی در رفتار و کنش های خود بدهید چه عواملی به عنوان مانع سد راه شما بودند و شما را برای ایجاد این تغییر مردد می ساختند؟
قطعاً ترس از تغییر بزرگترین عاملی است که باعث میشود ما نتوانیم از طریق شرایط و موقعیت های جدید تغییری برای خود فراهم کرده و نسبت به قبل رشد داشته باشیم. باید بدانید که این ترس کاملاً طبیعی میباشد و شما بعد از سنجیدن عواقب کار اگر به همه چیز اطمینان دارید باید ترس را کنار گذاشته و خود را برای یک تغییر جدید آماده کنید.
علاوه بر ترس ما از تغییر شرایط مان احساس عدم امنیت میکنیم. این حس ناامنی می تواند تهدیدی برای عدم ایجاد تغییر به حساب آید. که باز هم اگر ایجاد این تغییر حساب شده و به صلاح ما باشد باید بر ترس ها و احساس عدم امنیت خود فائق آییم.
عامل بزرگ دیگری که از موانع تغییرات به حساب می آید عادت است. ممکن است سالها عادت های نادرستی را در خود پرورش داده باشیم و حالا ترک این عادت ها و حرکت به سمت و سوی دیگر و ایجاد تغییر برای ما بسیار سخت و دشوار باشد.
اما هر بار که هرکدام از عوامل بالا قصد ممانعت از ایجاد تغییر در ما را داشتند باید به خود یادآوری کنیم که در شرایط فعلی تنها راه بقا ایجاد تغییرات دائمی و مثبت است. به خصوص در بحث های کسب و کار و اقتصادی.
سخن آخر
تغییرات در دنیای کنونی لازمه زندگی اجتماعی و کسب و کاری ما هستند. مهم است که ابتدا این را بپذیریم و سپس خود را به همیشه برای تغییرات مثبت آماده نگهداریم.
دیدگاهتان را بنویسید