چگونه از دیگران انتقاد کنیم؟
نوزاد انسان از نوزاد هر حیوان دیگری ضعیفتر است. و اگر حمایت همه جانبه نشود, بزودی می میرد. دوست نداشتن و بی توجهی به او یعنی مرگ. عده ای در بزرگسالی هم این اخلاق کودکانه را ادامه می دهند. برای آن ها انتقاد شدن یعنی دوست نداشتن و دوست نداشتن, یعنی مرگ! این عده, در مقابل انتقاد شدن, به شدت واکنش نشان داده و به هم می ریزند.پس توصیه می شود که از هیچ کس انتقاد نکنیم. چون غیر از افراد ذکر شده, افراد دیگر هم از انتقاد خوششان نمی آید.
همیشه در ابتدای نقدتان از محسنات و خوبی های واقعی که در وجود شخص یا کارهای وی وجود دارد آغاز کنید سپس نقدتان را واضح و روشن به وی بگویید
همه ما در روابط زناشویی، محیط کار و یا با دوستان مان دچار مشکلات و بحث هایی شده ایم که منجر به دلخوری طرف مقابل بوده است. با مطالعه مقاله چگونه عذر خواهی کنیم، می توانید با روشی درست و مفید برای رفع دلخوری ها و عذرخواهی از آن ها را یاد بگیرید.
بیان درست انتقاد چگونه هست؟
اما اگر مجبور هستیم انتقاد کنیم، آن را به صورت ساندویچی بیان کنیم. یعنی مثل محتویات ساندویچ که میان دو قطعه نان قرار گرفته است. انتقاد را میان دو حسن قرار می دهیم و بیان می کنیم. یعنی ابتدا یکی از محاسن او را گوشزد می کنیم. و پس از بیان انتقاد، یک حسن دیگرش را عنوان می کنیم. این گونه فرد انتقاد شونده، درمی یابد که دشمنی در کار نیست. و انتقاد کننده قصد تخریب او را ندارد. فقط باید توجه داشته باشیم که حسن هایی که بیان می کنیم، هم اندازه عیبی باشد که از آن انتقاد می کنیم. مثل ساندویچ که اگر نان هایی که در دو طرف می گذاریم، کوچکتر از محتویات باشد، محتویات بیرون می ریزد.
مرتضی محمدی نژاد
مرتضی محمدی نژاد در سال 1381 با تأسیس مجموعههای نسیمگستر و پیشتازان موفقیت، فعالیت خویش را در عرصه کارآفرینی آغاز نمود. اکنون وی مالک چندین برند برتر کشوری میباشد. از جمله آن ها میتوان به شرکت ها و مجموعههای آرمیتا، تیسا، آکو و ونوس نام برد.
سایر نوشته های مرتضی محمدی نژاد
دیدگاهتان را بنویسید