آیا ذهن خزنده را میشناسید؟
ذهن خزنده به قسمتی از مغز گفته میشود که در خزندگان و انسانها بخش مشترکی به حساب می آید و وظیفه اصلی آن حفظ بقا است. فعالیت های ناخودآگاه، تولیدمثل، قدرت فیزیکی و حفظ قوانین گذشته از جمله فعالیت هایی است که در این قسمت از مغز صورت میگیرد. با توجه به این مقدمه کوتاهی که گفته شد میتوان فهمید که زمانی که قصد شروع یک کار جدید را داریم اما در قدم اول برایمان بسیار سخت و دشوار است و به صورت ناخودآگاه برای انجام آن مقاومت میکنیم، پای ذهن خزنده ما در میان است. چراکه بر طبق وظیفه خود هر عامل جدیدی را که برایش ناشناخته باشد، برای بقای خود یک تهدید به حساب آورده و با آن مقابله میکند.
بعنوان مثال اگر شما بخواهید عادت کتابخوانی را در خود به وجود بیاورید، ذهن خزنده شما در روزهای اول مقاومت میکند. اما شما برای نهادینه کردن این عادت باید طبق دستورات ذهن میانی و متفکر خود عمل کرده و به رفتارجدید خود که در اینجا کتابخوانی است در روزهای آتی ادامه دهید. بعد از گذشت چند روز که ذهن خزنده متوجه شد رفتار جدید یک رفتار تهدید کننده برایش به حساب نمی آید و بقای آن را به خطر نمی اندازد، کم کم به آن خو گرفته و دیگر در مقابل آن مقاومت نخواهد کرد.
به همین دلیل است که عادت ها فقط در ابتدا سخت هستند و بعد از گذشت مدتی دیگر به یک عادت تبدیل شده و انجام آنها برای ما آسان است.
دیدگاهتان را بنویسید